Bie shitja e automjeteve në Evropë për të shtatin muaj me radhë

Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automjeteve (ACEA) tha se 1.72 milionë automjete të reja u shitën muajin e kaluar, nga 1.79 milion në mars të vitit 2018.

Shitja e automjeteve në Evropë vazhdon të bie për të shtatin muaj me radhë, duke rënë me 4 për qind në muajin mars.

Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automjeteve (ACEA), me seli në Bruksel, tha se 1.72 milionë automjete të reja u shitën muajin e kaluar, nga 1.79 milion në mars të vitit 2018. Italia udhëheq pesë tregjet më të larta në rënie, me një rënie dyshifrore.

Grupi Volkswagen mori pjesë në treg, duke marrë 23.2 për qind të shitjeve me një rënie të butë prej 1 për qind. Aksionet e markave luksoze ishin të përziera, me Audi-n në rritje prej 1.7 për qind dhe Porsche në rënie me 19 për qind.

Prodhuesi francez i automjteve Renault është i vetmi midis prodhuesve të automjeteve me rritjen e shitjeve prej 2 për qind.

Shitjet e prodhuesit luksoz të automjeteve gjermane Daimler shënuan rënie prej 13.3 për qind. Shitjet e BMW-së u ulën me 2.2 për qind.

Kategoritë
BotaEkonomiLajme

Të ngjajshmet