Bastisje në një sekt që abuzuan seksualisht për më shumë se 30 vjet (Video)

Policia italiane bastisi atë që ata e quanin një sekt “shumë të fuqishëm”, për të cilin ata thonë se ishte i rrënjosur në disa qytete në të gjithë vendin, duke kapur gra të reja, shumë prej të cilave ishin të mitur dhe duke abuzuar dhe torturuar seksualisht.

Sekti u prish pas një inspektimi të gjatë dy-vjeçar të aktiviteteve të kultit, të quajtur “Operacioni Dionysus”, njoftoi të hënën policia e Novara. Gjatë fundjavës së kaluar, zbatimi i ligjit kreu dhjetëra kërkime në të gjithë vendin, kryesisht në qytetet veriore italiane, duke përfshirë Novara, Milano, Xhenova dhe Pavia.

https://www.facebook.com/poliziadistato.it/videos/1387929514731012

Sekti drejtohej nga një burrë 77-vjeçar nga Novara, tha një nga viktimat e kultit në polici. Ndërsa identiteti i drejtuesit të sektit nuk u bë i ditur, policia tha që ndjekësve të tij lejohej ta quanin vetëm “mjek” ose haptas “ai” dhe se ata e konsideronin atë njeri një lloj perëndie. Anëtarët kryesorë të kultit quheshin “bishë”, ndërsa rekrutët e mundshëm konsideroheshin “preja” e tyre.

Sekti synonte kryesisht gra të reja, përfshirë të miturit dhe raportohet se premtoi hyrjen e “të zgjedhurve” në një “botë magjike, fantastike dhe të fshehtë” dhe ndriçimin e një “zjarri të brendshëm”, ndër të tjera, thanë hetuesit. Në realitet, megjithatë, e gjithë “magjia” rrotullohej rreth praktikave të ndryshme seksuale, shpesh “ekstreme dhe të dhimbshme”, si dhe torturave. Viktimat u detyruan të ndërpresin lidhjet e tyre me botën e jashtme, duke u varur nga sekti dhe personalisht nga “mjeku”.
Pamjet e mbledhura nga policia nga arkivat e kultit tregojnë se pjesëtarët gjysmë të zhveshur kryejnë valle rituale.

Sekti kishte një front të madh ligjor, duke përfshirë disa dyqane, një qendër psikologjike, madje edhe një shtëpi botuese, e cila lejonte që ajo të funksiononte lirshëm me vite dhe të kapte viktimat.

Anëtarët e trurit kanë punuar në institucionet ligjore të sektit dhe u është dashur të “dhurojnë” shuma të mëdha parash për organizatën. Për ta bërë të gjithë skemën më me kosto efektive, kulti u përpoq të rekrutojë anëtarë të rinj nga familje të pasura, tha policia.

Hetimi doli të ishte veçanërisht i vështirë, vuri në dukje policia, sepse organizata ishte praktikisht “e padepërtueshme”, pasi anëtarët e sektit treguan besnikëri të jashtëzakonshme. Shumë anëtarë të kultit pësuan “dëme psikologjike afatgjatë”, dhe disa madje humbën aftësitë e tyre mendore përgjithmonë.

Kulti konsiderohet të ketë qenë aktiv të paktën që nga vitet ’80, kur organizata tani e rrënuar u krijua pas bashkimit të dy sekteve më të vegjël. Ai kaloi pa u vënë re nga autoritetet për dekada, derisa një nga viktimat arriti të kapërcejë pjesërisht varësinë e tij nga organizata dhe të informojë policinë për aktivitetet e kultit.

Deri më tani, 26 persona janë nën hetim për aktivitete kulti, dhe numri ka të ngjarë të rritet, duke marrë parasysh që organizata ka operuar për dekada. Numri i përgjithshëm i viktimave të kultit nuk është përcaktuar ende./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme