Avion Supersonik me shpejtësi të trefishtë nga shpejtësia e zërit

Virgin Galactic zbuloi modelin për avionin e tij supersonik që mund të ndryshojë mënyrën se si udhëtojmë nëpër botë.

Avioni me shkëlqim është i aftë të mbyllë deri në 19 pasagjerë, ndërsa udhëton me shpejtësinë e Mach 3 – tre herë më shpejt se shpejtësia e zërit.

Imazhet tregojnë një aeroplan me një ‘krah të deltës’ trekëndësh i cili do të fluturojë në një lartësi prej më shumë se 60,000 metra, e cila është dy herë më e lartë se një aeroplan tradicional komercial.

Kompania e hapësirës ajrore njoftoi gjithashtu një partneritet të ri me Rolls-Royce për të bashkëpunuar në hartimin dhe zhvillimin e teknologjisë së lëvizjes së motorëve për avionët komercialë me shpejtësi të lartë.

Virgin Galactic së pari zbuloi planet e saj për një aeroplan supersonik në fillim të këtij viti, duke njoftuar një partneritet me NASA.

Përmes këtij partneriteti, dizajni artizanal kalon një rishikim të konceptit të misionit – ai mund ‘të përmbushë kërkesat dhe objektivat e nivelit të lartë të misionit.

Sidoqoftë, lëshimi i së hënës ndan shpejtësinë me të cilën kjo zanat do të ishte në gjendje të fluturonte dhe marrëveshja e saj e sapo formuar me Rolls-Royce.

George Whitesides, oficer kryesor i hapësirës, Virgin Galactic tha, “Ne jemi të ngazëllyer për të përfunduar Rishikimin e Konceptit të Misionit dhe për të zbuluar këtë koncept fillestar të projektimit të një aeroplan me shpejtësi të lartë, të cilin ne e parashikojmë si përzierje të udhëtimit të sigurt dhe të besueshëm tregtar me një përvojë të pakrahasueshme të klientit.”

“Ne jemi të kënaqur që bashkëpunojmë me ekipin inovator në Rolls-Royce ndërsa përpiqemi të zhvillojmë sisteme të qëndrueshme, shtytëse për avionët, dhe ne jemi të kënaqur që po punojmë me FAA për të siguruar se planet tona mund të bëjnë një ndikim praktik nga fillimi.’

“Ne kemi bërë përparime të mëdha deri më tani, dhe mezi presim të hapim një kufi të ri në udhëtimin me shpejtësi të lartë.”

Lajmet përfshijnë më shumë detaje në lidhje me avionin supersonik, pasi ai do të ketë kapacitet deri në 19 pasagjerë dhe do të fluturojë në një lartësi mbi 60,000 metra.

Firma është e vendosur të dizajnojë kabina të personalizuara për të adresuar nevojat e klientit, përfshirë marrëveshjet e vendosjes së biznesit ose klasit të parë.

Virgin Galactic po synon të udhëheqë rrugën për karburantet më të qëndrueshme të aviacionit.

Ekipi është përgatitur të fillojë fazën tjetër të projektimit, e cila përfshin përcaktimin e arkitekturave dhe konfigurimeve specifike të sistemit, dhe përcaktimin se cilat materiale do të përdorin në projektimin dhe prodhimin e avionëve.

Ekipi gjithashtu do të punojë për të adresuar sfidat kryesore në menaxhimin termik, mirëmbajtjen, zhurmën, emetimet dhe ekonominë që do të përfshinte fluturime komerciale rutinë të larta.

Prmimet për vendet nuk janë zbuluar, por Virgin Galactic po shet spote në aeroplanin e saj turistik për 250,000 dollarë./Gazetaere

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet