Australia përdori të njëjtën pajisje për të testuar njerëzit në karantinë, ajo mund t’i ketë infektuar me HIV

Qeveria Australiane ka pranuar se ka përdorur të njëjtën pajisje për testimin e glukozës në gjak në më shumë se 200 ish-përdorues të ambienteve të karantinës dhe u ka bërë thirrje atyre që të testohen për sëmundje të transmetuara nga gjaku, përfshirë HIV, sa më shpejt të jetë e mundur.

qeveria të merret siç duhet me pandeminë, shkruan CNN. Për shembull, për shkak të mbrojtjes së papërshtatshme dhe shfaqjes së pikave të nxehta në hotelet e karantinës, kishte një pikë të nxehtë në Melburn, e cila la qytetin e dytë më të madh në vend nën bllokim të rreptë për muaj. dje se 243 njerëz që kishin testet e glukozës në gjak para datës 20 gusht ishin në proces të kontaktohen sepse ekziston rreziku i ndotjes dhe infektimit me një virus të transmetuar nga gjaku, përfshirë HIV.

“Rreziku klinik i infeksionit është i ulët. kanë siguruar testimin “, tha Safer Care Victoria në një deklaratë. Në shtetin e Victoria, më shumë se 20,000 raste të koronavirusit janë raportuar deri më tani, përfshirë mbi 800 vdekje, duke e bërë atë fokusin kryesor të Australisë. Gjegjësisht, në të gjithë Australinë, më shumë se 27,400 raste janë regjistruar deri më tani dhe gjithsej 905 të vdekur, shkruan CNN.

Si ndodhi gabimi i provës?

Australia mbylli kufijtë e saj në Mars dhe të gjithë qytetarët që u kthyen në vend u desh të paguanin 3,000 dollarë (rreth 13,500 dollarë) për të kaluar dy javë në një strukturë shtetërore karantine.

Profesionistët mjekësorë përdorën të njëjtat pajisje për testimin e glukozës në gjak në ato ambiente në ata që kishin diabet. Megjithëse pajisjet ishin projektuar për disa aplikacione të vetme, personeli i përdori ato për të testuar nivelet e glukozës në përdorues të shumtë. Ata vendosin një gjilpërë të re në çdo kohë, por një sasi mikroskopike e gjakut mund të mbetet në pajisje.

Agjencia e Safer Care vuri në dukje se pajisja nuk mund të transmetojë koronavirusin sepse nuk përhapet përmes gjakut, por se ekziston një “rrezik i ulët klinik” i infeksionit të hepatitit B dhe C dhe HIV.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet