Anëtarët e familjes konfirmuan: Dy viktima të gjenocidit në Srebrenicë janë identifikuar

Identiteti i viktimave u përcaktua në bazë të analizës së ADN-së, dhe sot ata konfirmuan zyrtarisht këtë identitet dhe anëtarët e familjeve të tyre

Qendra Përkujtimore në Tuzla sot ka dentifikuar dy viktima të gjenocidit në Srebrenicë, por pas identifikimit të familjeve ranë dakord për viktimat dhe u varrosën në një funeral kolektiv më 11 korrik në Qendrën Memoriale në Potoçari.

Identiteti i viktimave, të përcaktuara në bazë të analizave të ADN-së, por sot zyrtarisht ka konfirmuar identitetin dhe anëtarët e familjeve të tyre.

Në Tuzla është identifikuar sot Smail (Nuri) Tabakovic, i cili ka lindur në vitin 1964 në Skenderović pranë Srebrenicës. Ai u zhduk në vitin 1995 dhe mbetjet e tij u gjeten në vitin 2013 në sipërfaqen e zonës së Kamenicës afër Bratunacit.

Familja gjithashtu konfirmoi identitetin e Hameda (Mustafe) Tihiç e lindur në vitin 1928 në Liješ pranë Srebrenicës. Ajo u zhduk në korrik rë vitit 1995, dhe eshtrat e saj u zhvarrosën në vitin 2007 nga varret dytësore masive në Donja Kamenica në Zvronik.

Për funeralin kolektive në Qendrën Memoriale në Potoçari, në korrik të këtij viti tani janë mbetjet e gatshme të 33 viktimave të gjenocidit të Srebrenicës. Ky numër nuk është përfundimtar dhe vetë xhenazet mund të jetë disi me numër më lartë.

Viktima më e vjetër që do të varrosej këtë vit është një grua, dhe kjo është Shahi Cvrk i lindur në vitin 1913. Viktima më e re është një i mitur Osman Cvrk, i lindur në vitin 1979./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet