“Ami”, vetura të cilën mund ta ngasin 14-vjeçarët, në Francë

Në shikim të parë, Ami” i ri i “Citroën”, një makinë në formë kubi tejët estetike, po përmbush pasionet e ngasësve francezë.

“Ne kemi shitur 500 në dy javët e para”, deklaroi Sylvie Krygier e Citroën në sallën e prodhuesve të makinave, shkruan “The Guardian”.

I klasifikuar si një katërkëndësh i lehtë, “Ami” është, thotë “Citroën”-i, makina “objekt urban lëvizës”.

Tërësisht elektrike, makina me diametër 2.4 metra i gjatë dhe 1.4m i gjerë, me një shpejtësi maksimale prej 45 km në orë (28mph) dhe një distancë prej 75 km (46 milje), ai mund të drejtohet në Francë pa licencë të plotë nga kushdo që është në moshën 14- vjeçare e lart.

Vetura vjen në edicionin bazë gri dhe portokalli dhe kushton 6.000 euro.

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet