“Amerika s’ka nevojë të bindet, është administrata e Trump-it kontrovers, ajo që ka nevojë për t’u bindur për interesat tona”

Amerika ka nevojë të bindet, është administrata e Trump-it kontrovers, ajo që ka nevojë për t’u bindur për interesat tona

Shkruan Fadil Maloku

1.Ne duhet me ruajt miqësinë dosido me Amerikën, por, me administratën e tanishme, si Kosovë (shkaku i animit ka Serbia) DUHET të mësohemi edhe t’i ofrojmë argumentet tona, të cilat (kalkuluar matematikisht) e dëmtojnë dukshëm si interesin ashtu edhe substancën e kombit (shqiptar) dhe të shtetit (tē Kosovës).

2. Pra, Amerika, duke ndihmu e avoku pro pavarësisë së shpallur dhe të njohur botërisht nga 116 shtetete të globit, DUHET dosido ta mbroj edhe interesin e vetë rajonal, këtu në Ballkanin Perëndimor.

3. Por, nëse kjo administratë e Donald Trumpit kontrovers, dhe këshilltarin (e haptë pro serb) Xhon Bolton, ka plane tjera…Midis tjerash edhe ta rinisë një konflikt të ri, këndej pari, NE duhet ta mbrojmë interesin tonë strategjik…dhe ta bindim mikun tonë, se mjaft kemi leshu pe, nê raport me Serbinë…


Vërejtje: Qëndrimet e autorëve nga kjo rubrikë, nuk domethënë që përfaqësojnë në mënyrë automatike edhe qëndrimet e redaksisë. Megjithatë, njohja e këtyre qëndrimeve është në interes të lexuesve, prandaj edhe publikimi i tyre. Për rrjedhojë autorët mbajnë përgjegjësi të plotë për sa u përket qëndrimeve rreth çështjeve të shtjelluara në fjalë.

Kategoritë
OPINIONEOpinione - Ballina

Të ngjajshmet