A keni ndonjë nga këto simptoma? Ulni dozën tuaj të kafeinës menjëherë!

Sasi të vogla kanë shumë përfitime shëndetësore, por çfarë ndodh kur tejkaloni dozën e rekomanduar ditore?

Kafeja njihet si pije që ka një efekt pozitiv në trup, por mbingarkimi i tij mund të çojë në shumë probleme shëndetësore.

Mos u shqetësoni, kjo nuk do të thotë që duhet të hiqni dorë nga kafja plotësisht, por mos e teproni, pasi ka disa pasoja shëndetësore që mund t’ju ndodhin nëse pini më shumë se tre kafe në ditë, transmeton Gazeta e Re.

Mundim

Njerëzit të cilët luftojnë me ankthin duhet të shmangin kafeinën pasi  kjo vetëm sa i përkeqëson simptomat e pakëndshme. Gjithashtu, kafeina ngre nivelin e stresit dhe ju bën të ndiheni më nervozë pas konsumit se zakonisht.

Dhimbje stomaku

Shumë njerëz që kanë një problem në stomak në fakt shqetësohen nga kafeja pa e kuptuar. Shpesh i atribuojmë dhimbje ushqimit, por dhimbja në stomak gjithashtu mund të shkaktohet nga kafeja.

Rrahjet e shpejta të zemrës

Marrja e tepërt e kafesë gjithashtu mund të bëjë që zemra të shpejtohet. Personat që vuajnë ndryshe nga kjo gjendje mjekësore duhet të kufizohen në një deri në dy kafe në ditë.

Të dridhura

Kafeina shpejton sistemin nervor qendror, gjë që mund t’ju bëjë të ndiheni nervoz. Nëse ndaj kafesë reagoni me dridhje të pakontrollueshme, kufizoni seriozisht konsumimin tuaj të përditshëm.

Dhimbje koke

Edhe pse një sasi e vogël kafeje mund të ndihmojë me dhimbjen e kokës, mbingarkimi i saj mund të shkaktojë dhimbje koke, pasi e keni tejkaluar dozën tuaj të kafeinës. Kjo i referohet një sasie prej pesë ose më shumë gota në ditë.

Kategoritë
Shëndetësi