A ju dhembin nyjet? Shikoni menjëherë një mjek sepse ndoshta keni artrozë

A ndjeni dhimbje, ngurtësi dhe kërcitje në nyjet tuaja? Mos i injoroni sinjalet që trupi juaj dërgon dhe kontaktoni mjekun tuaj me kalimin e kohës pasi keni më shumë të ngjarë të vuani nga artrozë.

Nëse jeni 50 vjeç dhe keni shenja puçrra, mund të keni puçrra, dhe gjithashtu mund të keni puçrra dhe dhimbje të kyçeve, duke ju bërë më shumë të ngjarë të merrni artrozë. Isshtë një sëmundje kronike dhe degjenerative në të cilën ka një rritje të përhapjes së nyjeve të mëdha, dhe në të cilën ka një rënie në numrin e nyjeve, ijeve, qafës dhe shpinës.

Diagnostifikimi i hershëm përmirëson cilësinë e jetës së pacientit

Simptomat e artrozës zhvillohen ngadalë dhe përkeqësohen me kalimin e kohës, dhe ato janë:
• dhimbje të kyçeve (gjatë ose pas lëvizjes)
• madhësia e nyjeve (e lindur në ijë)
• okularitetin e kyçeve
• Ndjeshmëria e kyçeve (parehati dhe animi i parakrahut ose koha për të ndryshuar kohën)
• humbja e fleksibilitetit të kyçeve
• kthesat dhe nyjet (kockat dalin nga mesi ose fundi i nyjeve ose bazës së palcës)
Nëse keni gunga dhe nyje ose muskuj që vuajnë për më shumë se disa javë, mjeku juaj do të jetë në gjendje të diagnostikojë artrozën sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse keni shumë mpiksje të gjakut. Seti diagnostikohet më herët, në mënyrë që të rezultojë në trajtime më të mira. Nëse keni artrozë, nuk mund ta kuroni plotësisht, ilaçi përdoret për të lehtësuar dhe eleminuar simptomat e sëmundjes. Të gjitha me synimin për të ngadalësuar propagandën e mëtejshme të kërcit dhe shfaqjen e deformimit dhe paaftësisë. Mjekët dhe pacientët janë duke kërkuar terapi fizikale dhe qetësues të dhimbjeve. Goodshtë mirë të shohim vitet e fundit në një rajon ku provat klinike kanë treguar ulçera të mëdha dhe të zvogëlojnë simptomat dhe përparimin e glukozaminës sulfate të kristalizuar.

Osteoartriti është një nga sëmundjet që mund të ndodhë dhe të çojë në sëmundje të rrezikshme për jetën që mund të çojë në “humbje të jetës”, por është e rëndësishme të dini se diagnoza e hershme dhe terapia e përshtatshme mund të ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjes dhe të përzierit dhe të vjellave.

Çdo person tjetër vuan nga artrozë

Osteoartriti zakonisht ndodh tek të moshuarit. Përfitimet e jetës pa asnjë të moshuar mbi moshën 55 vjeç që ka një ose më shumë nyje të rënda. Fenomeni ndodh tek gratë që zakonisht kanë dhe kanë një pamje klinike më të rëndë sesa burrat. Shkaku i sëmundjes është ende i panjohur.

Shtë e rëndësishme të dini se si të shtriheni dhe shtriheni, të ngasni biçikletë ose të notoni, të vendosni tonin e muskujve dhe të ndreqni nyjet dhe të diagnostikoni dhe drejtoni një këmbë, e cila mund të shmanget lehtë dhe lehtë.
Kur ka shkarkim ose ekspozim të papërshtatshëm, ka dhimbje në ekstremitetet e poshtme, sidomos operacioni i artrozës, i cili mund të hiqet dhe të zëvendësohet me një endoprotezë.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet