A është e dëmshme që fëmijët të flenë bashkë me lodrat?

Është shqyrtuar rreth psikologjisë së fëmijëve që kanë vështirësi për të fjetur pa lodrat e tyre dhe se si duhet të trajtohen.

Ja disa nga gjërat që duhen marrë parasysh për fëmijët që flenë me lodra …

Lodrat, të cilat kanë një ndikim të rëndësishëm në zhvillimin e fëmijës, në ditët e sotme janë shokët e gjumit që shumë fëmijë nuk i ndajnë nga shtrati. Vajzat më së shumti duan të flenë me kukullat e tyre, ndërsa djemtë preferojnë objekte të tilla si arush pellushi apo makinat e tyre të preferuara. Megjithëse nuk është e papërshtatshme që fëmijët të flenë në këtë mënyrë, është e dobishme që të reduktohen dëshirat e tyre.

Ata mund të shkaktojnë probleme për prindërit e tyre, në rast se lodrat e tyre të preferuara humbin apo harrohen në ndonjë vend tjetër. Ndër masat e para që duhen marrë është që fëmija duhet larguar me ngadalë dhe pa detyrim nga lodrat e preferuara.

Nëse fëmija nuk e ndjen veten në një mjedis të sigurt, ai dëshiron të flejë me lodrën e tij. Prandaj, duhet t’i shpjegohet me një gjuhë të qetë, të përshtatshme për moshën e fëmijës. Është e rëndësishme që fëmija të ndihet i gatshëm vetë, sepse objektet me të cilat ata flenë janë objekte kalimtare. Për këtë arsye mos u mundoni t’i fshihni lodrat për t’i larguar nga fëmijët.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet