A do të paguani 280 euro për “një emoji” në targën e veturës?

Nëse nuk keni kreativitet kur personalizoni një tryezë, do të jetë e mundur të vendosni emotikonët si ato që përdorni kur shkruani në të njëjtën mënyrë.

Megjithatë, deri tani kjo do të vlejë vetëm në anën tjetër të botës, në Australi, veçanërisht në shtetin Queensland.

Sipas BBC, që nga 1 marsi, shoferët në këtë shtet australian do të jenë në gjendje të shtojnë një nga pesë emotikonët e ofruar pranë numrave dhe shkronjave në targat e tyre të regjistrimit të makinave.

Sigurisht, emotikonët nuk do të jenë pjesë e regjistrimit zyrtar, por do të shërbejnë vetëm si dekorim, me një maksimum prej pesë karakteresh – tre shkronja dhe dy numra.

Reagimet në rrjetet sociale ishin të ndara, disa e përshëndesin vendimin e Queensland, ndërsa të tjerët janë të zemëruar, dhe për të tjerët ky lajm është vetëm argëtim.

Sigurisht, individët kanë vënë në dukje mbi të gjitha se shteti do të përfitojë nga kjo mundësi, pasi ky lloj i personalizimit nuk do të jetë shumë i lirë.

Shoferët që duan të shtojnë një emotikon në targën e veturës duhet të paguajnë 450 dollarë australianë, apo 283 euro.

Kategoritë
FunTë ndryshme

Të ngjajshmet