16 emra musliman të bukur, unik dhe domethënës

Muslimanët përbëjnë një pjesë të madhe të popullsisë botërore dhe kanë disa nga emrat më të bukur. Megjithëse në mesin e muslimanëve ekzistojnë nën-kategori të ndryshme, disa tradita janë të përbashkëta për të gjithë. Një e tillë është tradita e emërtimit të foshnjës.

Muslimanët besojnë se ata thirren me emrat e tyre në Ditën e Gjykimit dhe kështu emrat e foshnjave duhet të jenë kuptimplotë, të këndshëm dhe të mirë. Por mos t’ju duket çudi, pasi emrat e tyre janë me të vërtetë të këndshëm kur i dëgjon.

“MomJunction” ka përpiluar një listë të emrave të tillë shumë të rëndësishëm myslimanë të foshnjës për princin apo princeshën  tuaj të vogël.

Shikoni listën tonë më poshtë.

 1. A’dab:

Një emër i bukur, A’dab do të thotë ‘shpresë ose nevojë’ në arabisht. Duket mjaft modern dhe është i përshtatshëm për familjet që kërkojnë një emër të modës.

 1. Aabidah:

Aabidah do të thotë ‘adhurues’ në arabisht. Është një emër tradicional dhe është perfekt për familjet fetare.

 1. Aa’eedah:

Aa’eedah është një emër i bukur për vajza, që do të thotë ‘kthimi ose shpërblimi’. Fundi ‘ah’ i jep një përkëdhelje të butë këtij emri të veçantë.

 1. Aaleyah:

Aaleja është një transformim i bukur i emrit të sotëm Aaliyah. Aaleyah do të thotë “qëndrim i lartësuar ose më i lartë shoqëror”.

 1. Aasma:

Aasma është një emër i mrekullueshëm me një kuptim interesant, që do të thotë “shkëlqyeshëm”. A nuk është i veçantë?

 1. Abeer:

Ky emër do të thotë “aromë”, përdoret më së shumti në mesin e popullatës muslimane në Indi.

 1. Ablah:

Ky emër është tipik mysliman për femrat. Ky emër do të thotë “e përkryer”.

 1. Adiva:

Adiva është një nga emrat unikë muslimanë. Do të thotë e ‘këndshme’ ose ‘e butë’ në arabisht.

 1. Almas:

Bukuria e këtij emri të befason, por ne jemi të sigurt që do të gëzoni gjithashtu edhe kuptimin e saj, pasi Almas do të thotë ‘diamant’.

 1. Anan:

Anan është një emër i freskët, i adhurueshëm dhe i bukur i vajzës muslimane, që do të thotë ‘re’.

11.Fairoz:

Fairoz është një emër i mahnitshëm dhe do të thotë ‘bruz’ në arabisht.

 1. Farrah:

Emri i foshnjës myslimane Farrah do të thotë ‘lumturi’ dhe sjell një buzëqeshje në fytyrë sa herë që dëgjoni.

 1. Haniya:

Edhe Haniya do të thotë ‘lumturi’. Është një zgjedhje e përkryer për prindërit që kërkojnë një emër të lehtë.

 1. Radwa:

Ky emër mysliman i referohet një vend malor në Al Medina. Mali Radwa është i njohur për lartësinë dhe bukurinë e tij.

 1. Rihana:

Po, një nga këngëtarët më të famshëm të brezit tonë ka një emër që është arabisht. Ju mund të shkruani edhe si Rihanna, dhe kjo do të thotë ‘basil i ëmbël’.

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet