152 kolonë izraelit sulmojnë xhaminë al-Aksa në festën e Hanukkkah

Kolonët  izraelitë me dhunë hynë  në kompleksin e Xhamisë  Al-Aksa të mërkurën në mëngjes duke shënuar festat hebreje të Hanukkah.

Rreth 152 banorë kolonë çifutë sulmuan kompleksin e shenjtë të Xhamisë Al-Aksa përmes portës Al-Magharbeh, të bashkuar me dhjetra policë izraelitë, raportoi Kuds Press.

Kolonët endeshin rreth kompleksit dhe u përpoqën të kryenin ritualet talmudike.

Organizatat hebraike kishin kërkuar më parë mbështetës për të sulmuar kompleksin e xhamisë këtë javë për të shënuar ardhjen e festës të  hebrenjve të Hanukkkah.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet