12 deputetë nga Sanxhaku në Kuvendin e Serbisë

Në mbledhjen e ardhshme të Kuvendit të Serbisë, nëse nuk do të ketë ndryshime në rezultatet e zgjedhjeve, do të ketë 12 deputetë nga qytetet e Sanxhakut, dhe gjysma e tyre janë nga lista “Aleksandar Vucic – për fëmijët tanë”.

Përfaqësuesit e ardhshëm të njerëzve nga ajo listë janë Stefan Srbljanović, Krsto Janjušević dhe Milanka Jevtović Vukojičić nga Priboj, Muamer Bačevac dhe Nikola Jolović nga Novi Pazar, si dhe Samira Ćosović nga Prijepolje.

Tre mandate parlamentare i përkisnin listës së Partisë për Drejtësi dhe Pajtim, d.m.th drejtuesit të saj, akademik Muamer Zukorlić, Samir Tandir (Prijepolje) dhe të tjerët. Misali Pramenković (Novi Pazar).

Ashtu si në mbledhjen e mëparshme të Asamblesë Kombëtare, Partia e Veprimit Demokratik (SDA) e Sanxhakut do të ketë dy përfaqësues, Enis Imamoviç nga Novi Pazar dhe Mirsad Hodzic nga Sjenica.

Diana Radović nga Priboj, e cila ishte në listën e Partisë Socialiste të Serbisë dhe Serbisë së Bashkuar, gjithashtu arriti mandatin parlamentar.

Në mbledhjen e fundit të parlamentit republikan, ishin 10 deputetë nga Sanxhaku./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni