​Zemaj akuzon deputetët e VV-së: Disa nga ju jeni me simptoma, sytë ju tregojnë

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, në seancën plenare për pandeminë ka thënë se pas datës 12 qershor që kur është mbajtur tubimi i VV-së në sheshin e Prishtinës, është përhapur në mënyrë marramendëse virusi Covid-19.

Madje, Zemaj tha se ka deputet të VV-së në seancë të kuvendit që janë të infektuar, dhe nëse e mbyllni seancën mund t’ua lexojë edhe me emra.

Zemaj: Deputetët e VV-së janë me simptoma

“Ajo më e keqja që ka ndodhur, është ajo pas datës 12 qershor ku inkubimi është shpërndarë në mënyrë marramendëse./ mbyllne seancën për publikun edhe ua lexoj me emra anëtarë të afërm të juaj dhe aktivitet që janë të infektuar me Covid-19 pas datës 12 qershor. Mbyllni seancën për publikun ua lexoj me emra dhe mbiemra. Ju jeni të dyshuar dhe të infektuar, ju jeni persona kontakti. Shkoni bëni testet, ecni rend shkoni bëni testet. Pse po ikni nga testet. Ti je me simptoma, në sy shihesh që je me simptoma. Sytë të tregojnë që je me simptoma”, theksoi Zemaj.

Derisa për këtë ka reaguar nënkryetarja kuvendit të Kosovës. Arbërie Nagavci.

Nagavci: Kujdes ministër, s’ke kompetenca ti me përcaktua në sy se kush ka simptoma nga deputetët

“Ministër të lutem kujdes me fjalorin nëse e dallon në bazë të syve që dikush i ka simptomat, t’i nuk je kompetent e as i thirrur për këtë. Të lutem të kesh kujdes për fjalorin që e përdorë me deputetët. Si e merr guximin një ministër i Shëndetësisë ti thotë deputetit të dallojë në sy që i ke simptomat”, tha ajo.

Ministri Zemaj në seancë po ashtu ka thënë se sa i përket furnizimeve nëpër spitale dhe klinika, aktualisht ka një furnizim stabil falë blerjeve nga MSH dhe kontributit nga donatorët ndërkombëtar të cilët po vazhdojnë ta mbështesin shëndetësinë tonë me donacione të vlefshme në këtë kohë të pandemisë.

Zemaj: MSH dhe IKSHP do të vazhdojë të forcoj përgjigjen ndaj pandemisë

“Në rrafshin e monitorimit të situatës epidemiologjike dhe mbajtjes nën kontroll të saj, Ministria e shëndetësisë dhe IKSHP do të vazhdoj të forcoj përgjigjen ndaj pandemisë përmes gjurmimit aktiv të rasteve, rritjes së numrit të testimeve, izolimit të rasteve pozitive dhe të kontaktit, dhe trajtimit të të prekurve qoftë në mënyrë spitalore apo tretmanit shtëpiak. Po punojmë që masat e reja si bartja e maskave, distanca fizike, higjiena individuale dhe kolektive do të bëhen pjesë e një zbatimi aktiv dhe normë që duhet të respektohet nga të gjithë”, tha Zemaj.

Ministri i Shëndetësisë qeveria është në funksion të fuqizimit të kapaciteteve implementuese dhe monitoruese.

Sipas tij, Ministria e Shëndetësisë shpalli konkurs publik dhe ka kryer procedurat e rekrutimit të 200 specialistëve shëndetësor, 100 mjek, në mesin e të cilëve edhe mikrobiolog, 62 infermier dhe 20 inspektor sanitar. Katër specialist të mikrobiologjisë, 8 laborant dhe 6 të tjerë staf mjekësor mbështetës . ky është nja nga hapat drejt fuqizimit të kapaciteteve në menaxhimin e fazave të mëtejmë të Covid-19.

Ai tha se krahas mobilizimit dhe kapaciteteve të tjera të nevojshme për t’u përballë me cilin do skenar të zhvillimit të pandemisë me të cilin ballafaqohem

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet