​Tsipras rihap çështjen e dëmshpërblimeve gjermane të Luftë së Dytë Botërore

Kryeministri grek, Aleksis Tsipras kërkon të rihapet çështja e dëmshpërblimeve të Luftë së Dytë Botërore me qeverinë gjermane, duke u kërkuar sot që Parlamenti t’i japë atij një mandat për ta bërë këtë.

Parlamenti grek zhvilloi më herët një debat në lidhje me dëmshpërblimet që gjermania duhet t’i kryejë Greqisë në lidhje me dëmet e luftës dhe krimet e kryera gjatë pushtimit nazit të vendit gjatë Luftës II Botërore.

Tre vite më parë, një komision ekspertësh vlerësoi dëmet e shkaktuar nga lufta në 290 miliardë euro./ATSH/

Kategoritë
Rajoni

Të ngjajshmet