​TikTok ndaloi qasjen për fëmijë nën 13-vjeç

Platforma kineze për postimin e videove bllokoi qasjen për fëmijët nën 13-vjeç në aplikacionin TikTok sot dhe do të përdorë inteligjencën artificiale për të konfirmuar moshën e përdoruesit, pas vdekjes së fundit të një vajze 10-vjeçare nga Palermo e cila bëri vetëvrasje në sfidën Blackout.

Organi mbikëqyrës italian do të vlerësojë efektivitetin e masave të njoftuara nga TikTok, raporton agjencia e lajmeve ANSA.

Vdekja e vajzës më 21 janar u pasua nga çështja e një gruaje 48-vjeçare nga Sirakuza, Sicili, e cila u mor në pyetje për gjoja nxitje të vetëvrasjes duke postuar një video në TikTok që tregon një burrë dhe një grua duke mbështjellë shiritat rreth gojëve dhe hundës një sfidë tjetër e Blackout.

Ndërkohë, hetuesit kanë zgjeruar hetimet e tyre për vdekjen e një vajze nga Palermo, duke bërë pyetje në Facebook dhe Instagram se si ishte e mundur të hapen llogari në platformat e tyre.

Facebook tha se do të bashkëpunonte plotësisht me hetuesit dhe sa i përket përdorueses së TickTok nga Sirakuza, policia zbuloi se ata postuan më shumë regjistrime, me ndihmën e të cilave arritën 730.000 ndjekës të moshave të ndryshme.

Ata ndjekin rreth 20 sfida të rrezikshme, duke përfshirë thithjen e kremit përmes hundës, mbylljen e syve me pincë dhe vënien në skenë të thyerjes së dorës me një tenxhere gatimi. Të gjitha sfidat u kryen nga një grua nga Sirakuza, dhe të gjitha videot e saj u hoqën.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme