​Rasti i “Truprojave të Thaçit” po hetohet, nga janari u suspenduan 26 policë

Ushtruesit i detyrës së Kryeshefit të Inspektoratit Policor të Kosovës, Exhevit Zuka i cili aktualisht është duke raportuar në komisionin për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes pas interesimit nga kryesuesja e komisionit, Fatmire Kollqaku për rastin e intervenimit të pjesëtarëve policor në oborrin e Kuvendit të Kosovës, ai tha se me publikimin e pamjeve në media rasti është dërguar te drejtoria e hetimeve dhe janë dal në vendin e ngjarjes së bashku me prokuroren e shtetit.

Sipas tij IPK hetimet i zhvillon në kuadër të autorizimeve të prokurorit të shtetit të gjitha veprimet i kanë ndërmarrë me autorizim fillimisht prokuroria e shtetit ka hezituar.

Ai tha se të gjitha janë intervistuar në cilësinë si të dyshuar.

Po ashtu tha se tashmë i kanë siguruar të gjitha pamjet nga kamerat e Kuvendit të Kosovës dhe janë duke i analizuar.

Rexhep Selimi nga Lëvizja Vetëvendosje kërkoi të di se sa zyrtarë policorë po hetohen në këtë rast.

E për të marr këtë përgjigje nga zyrtarët e Inspektoratit Policor të Kosovës kërkuan që këto të dhëna të jepen pa praninë e medieve.

Ushtruesit i detyrës së Kryeshefit të Inspektoratit Policor të Kosovës, Exhevit Zuka i cili aktualisht është duke raportuar në Komisionin për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes, tha se nga janari deri tani janë suspenduar 26 zyrtarë policorë.

Kategoritë
LajmeVendi