​Pse gjithmonë stjuardesat na presin në aeroplan me duar pas shpinës?

Ju mund të keni vënë re se kur hipni në një aeroplan, stjuardesat e fluturimit ju përshëndesin gjithmonë me duart e tyre në kurriz? Nëse nuk e keni ditur dhe jeni kureshtar, na lini t’i përgjigjemi kësaj pyetje.

Përgjigjja nuk është se ato po përgatisin një sprej nëse dikush i sulmon ose një elektroshok nëse e gjejnë një terrorist. Në mënyrë të veçantë, ekuipazhi i kabinës është përgjegjës për përcaktimin e numrit të saktë të udhëtarëve para nisjes dhe kontrollimin e udhëtarëve kur ata janë ulur, pak para nisjes dhe shpjegimin e procedurave të sigurisë.

Sidoqoftë, dihet pak për faktin se, kur hipin në një fluturim, pjesëtarët e fluturimit numërojnë pasagjerë, në mënyrë që të kenë një numërues që e fshehin pas shpinës! Nëse mendoni se stafi juaj do t’ju sulmojë nëse dukeni të dyshimtë, ato vetëm ju regjistrojnë me një numërues.

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet