​Papa Françesku për herë të parë mban maskë në publik

Papa Françesku vuri një maskë për herë të parë të martën ndërsa shërbente për meshkuj për paqen në botë me udhëheqësit e tjerë fetarë.

Papa mbante një maskë të bardhë gjatë një shërbimi në Bazilikën Romake të Shën. Maria e altarit të qiellit. Më parë, ai mbante maskën vetëm në makinën për të cilën po udhëtonte për audiencat javore në Vatikan.

Papa nën kritika për mos mbajtjen e maskës
Ai e gjeti veten në shënjestër të kritikave, veçanërisht në mediat sociale, për mos mbajtjen e maskës ndaj audiencës së tij të përgjithshme dhe për herë pas here në lidhje relativisht të ngushta me vizitorët.

Papa Françesku, 83 vjeç, ishte në meshë me udhëheqës të tjerë të krishterë në bazilikë, përfshirë Patriarkun Bartolomeu, udhëheqësi shpirtëror i të krishterëve ortodoksë.

Masë për një rritje të papritur të numrit të të infektuarve rishtas në Itali
Në të njëjtën kohë, hebrenjtë po luteshin në sinagogën e qytetit. Udhëheqësit budistë, sikanë, hindu dhe myslimanë gjithashtu u lutën për paqen në botë.

Ngjarja u organizua sepse numri i infeksioneve të koronavirusit në Itali është rritur ndjeshëm javët e fundit.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet