​Deputeti Hyseni: Shtimi masave duhet të jetë opsion, por jo rimbyllja totale

Deputeti nga LDK-ja, Ekrem Hyseni në seancën për pandeminë theksoi se numri i rasteve të infektuara krahasuar me numrin total të popullatës është shumë i vogël dhe Kosova është sot me 2-3 përqind të popullatës e cila është pozitiv me Covid-19.

Deputeti Hyseni duke kërkuar shtim të masave, por jo mbyllje totale, ka kërkuar nga Qeveria që të siguron maska për qytetarët me një kosto më të ulët.

Hyseni: Shtimi masave duhet të jetë opsion, por jo rimbyllja totale

Video

“Shtimi masave duhet të jetë opsion, por jo ri mbyllja totale. Meqenëse bartja e maskave tani është e detyrueshme, ne për qeverinë sot e kemi edhe një kërkesë që të shikohet mundësia që këto maska të sigurohen nga qeveria dhe ta lehtësojnë sadopak qasjen tek maskat me një kosto më të lirë dhe po ashtu organet mbikëqyrëse të masave të jenë sa më aktiv që të kemi rezultate sa më të mira dhe një kohë sa më të shkurtë”, theksoi Hyseni.

Ai tha se implementimi i suksesshëm i strategjisë të shtimit të testimeve dhe testimeve sero logjik në masë të gjerë mund të ndihmojë në reduktimin e përhapjes së virusit dhe plotësimin e strategjisë së rekomanduar nga OBSH.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet