​Çdo i treti fëmijë ka një përqendrim të rrezikshëm të plumbit në gjak

Çdo i treti fëmijë në botë ka përqendrime të plumbit në gjak në nivele që mund të jenë të dëmshme për shëndetin në planin afatgjatë, kanë zbuluar kërkimet e reja.

Rreth 800 milionë fëmijë dhe të rinj nën moshën 19-vjeç ka të ngjarë të kenë nivele të plumbit të gjakut mbi 5 mikrogramë për decilitër, sipas një raporti të transmetuar nga Guardian.

Kategoritë
Lajme

Të ngjajshmet