​71 vjet nga sulmi i armatosur i Greqisë në Shqipëri

Greqia më 2 gusht të vitit 1949, me forcat e saj ushtarake organizojë dhe kreu sulmin e armatosur kundër trojeve kufitare shqiptare në sektorin e Devollit, duke shkelur kështu edhe integritetin territorial të RPSH.

Po në këtë ditë është vrarë Memo Bejko, gjatë një ndeshjeje më forcat shoviniste greke në postën kufitare të Vidohovës (Kolonjë), i cili tash është Hero i Popullit shqiptar.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet